Jermont Horton (t.h) blir näste man att lämna Norrköping Dolphins.

Nytt blytungt besked för Dolphins

Norrköping Dolphins ville gärna behålla stjärnamerikanen Jermont Horton.
Så blir det inte. Idag skrev 31-åringen nämligen på för finska Karhu Basket.

Det kommer bli stora förändringar i Norrköping Dolphins till nästa säsong. Närmast i ledet att lämna östgötarna är fjolårets succéman Jermont Horton. Precis som William Walker lämnar han Sverige för spel i Finland. Under tisdagsförmiddagen meddelade Karhu att man skrivit ett ettårskontrakt med forwarden som under den gångna säsongen snittade 19 poäng och fem returer per match.

För bara någon vecka sedan hade Dolphins stora förhoppningar om att 31-åringen skulle acceptera det kontraktsförslag han fått, men någon fortsättning i Norrköping blir det alltså inte.
– Det är som det är. Basketen har ett rejält uppsving i Finland just nu. De har ett annat pengaflöde. Spelare och coacher säljs, vi är inte riktigt där än i Sverige, säger Dolphins sportchef Jesper Sundberg till Folkbladet.

Dela inlägget