Anna Berthold tackar publiken efter vinsten mot Holland.

Sverige redo att ta revansch på Ryssland

Efter krossen mot Holland igår. Nu är det svenska damlandslaget redo att ta revansch på Ryssland.
– Det kommer att bli mycket krigande, mycket vilja och otroligt mycket hjärta, säger Anna Barthold.

Som väntat hade Sverige inga större bekymmer att köra över Holland i EM-kvalet. Bakom segersiffrorna som stannade vid 72-45, ligger en fullständig svensk dominans.

Den stora segern gör att Sverige i allra högsta grad fortfarande är med i racet om en biljett till nästa års EM-slutspel i Ungern. Men för att förbättra chanserna ytterligare krävs seger i returen mot Ryssland nästa vecka. Ingen omöjlighet på något sätt enligt Anna Barthold:
– När vi spelade på bortaplan kom vi inte upp i vår fulla kapacitet. Jag tycker att vi visar för publiken och för oss själva att vi kan spela mycket bättre än vi gjorde i Ryssland så jag tycker att det är ett steg i helt rätt riktning. Jag tror att vi kommer att vara jättetaggade att möta Ryssland på hemmaplan, säger hon till Sportbladet.

I matchen i Moskva hade svenskorna stora problem med Rysslands zon och fick inte igång sitt skytte. Dagarna innan matchen i Södertälje på onsdag nästa vecka kommer mycket av fokuset ligga på zonanfall.
– Vi hade lite för dålig bollrörelse så att de kunde utnyttja sin storlek och packa trepoängsområdet. Vi måste sprida ut dem mer och både röra kropparna och bollen snabbare. Då kommer de få problem att spela zon. Vi ska ta dem nu, säger förbundskaptenen Lasse Johansson till tidningen.

Dela inlägget