Burke jagas av utländska klubbar – på väg bort från Dolphins?

Paul Burke har inte närmat sig en förlängning med Norrköping Dolphins.
Nu kan 41-åringen i stället söka sig utomlands.

Fyra veckor har gått sedan förlusten i den sjunde SM-finalen mot Södertälje Kings. För tränaren Paul Burke står framtiden skriven i stjärnorna. Den 31 maj gick hans treårskontrakt med Dolphins ut och än så länge har han inte hört något om en fortsättning, även om han i måndags satt ned med den sportsliga ledningen för att summera den gångna säsongen och se framåt.
– Jag vet inte om det klarnade så mycket. Det är fortfarande mycket frågor, säger­ Burke till Folkbladet och avslöjar att det finns intresse från utländskt håll:
– Det är klubbar i Europa­ men jag har överlåtit det där till min agent. Nu kommer jag att säga till honom att gå vidare för att att få en mer konkret bild vad som kan vara intressant.

Det är ingen hemlighet att Paul Burke gärna vill stanna i Norrköping, men dyker det upp ett tillräckligt hett alternativ i Europa eller USA kan han mycket väl tänka sig att ta med sig familjen och flytta. Att ta över någon annan svensk klubb är däremot inte aktuellt.
– Det skulle inte finnas någon logik i att ta ett jobb någon annanstans i Sverige.­ Jag och familjen trivs i Norrköping och jag tycker om klubben men det är en osäker framtid som väntar. Det återstår att se vilken väg Dolphins väljer att ta, säger Burke till tidningen.

Dela inlägget