Mbemba startar om – i Uppsala

Rudy Mbemba vill få en nystart på sin basketkarriär.
Just nu tränar han med Uppsala Basket, men en comeback där är inte aktuellt.

– Jag är inte här för att det ska hända något här, utan jag är här för att hålla i gång under sommaren och Kelly är en bra coach. För mig handlar det just nu om att komma i gång och träna och sedan får man se vad det leder till. Jag har gått ned jävligt mycket, hela 14 kilo. Det är roligare att spela nu, säger 26-årige Mbemba till Upsala Nya Tidning.

Efter en kortare sejour i Makedonien i höstas så blev det inte mycket mer basketspelande för den tidigare landslagsguarden i fjol. Men nu är han redo för en andra chans i livet, både när det gäller det personliga planet och basketlivet.
– Jag har gått igenom mycket och det är svårt för många att förstå, och jag begär inte heller att någon ska förstå, det är min egen sak. Men jag har en kärlek till sporten och det känns roligt att få en chans att komma tillbaka, säger han till tidningen.

Vägen tillbaka inleds alltså i Uppsala Basket där han fanns med när laget försäsongstränade igår.

Dela inlägget