De ska ta Sverige till EM

Förbundskapten Lasse Johansson har nu bestämt vilka tolv spelare som ska försöka ta Sverige till nästa års EM-slutspel.

På lördag inleder det svenska damlandslaget sitt EM-kvalspel. Man gör det med tuffast möjliga motstånd, Ryssland på bortaplan. Lasse Johansson har kallat tolv spelare till lägret som startar idag i Södertälje, och som är med på resan till Moskva.

Truppen: Frida Aili (Norrköping Dolphins), Kadidja Andersson (Udominate Basket), Anna Barthold (Northland Basket), Binta Drammeh (Dynamo Novosibirsk, RUS), Elin Eldebrink, (Villeneuve D’Ascq, FRA), Frida Eldebrink (Rivas Ecopolis, ESP), Louice Halvarsson (Rivas Ecopolis (ESP), Danielle Hamilton-Carter (Brno, CZE), Ashley Key (Brno, CZE), Kalis Loyd (BC Sepsi, ROM), Martina Stålvant (Ruzomberok, SVK), Amanda Zahui, (University of Minnesota, USA).

Sveriges spelprogram i EM-kvalet: 7 juni: Ryssland-Sverige (Moskva). 11 juni: Sverige-Holland (Luleå). 18 juni: Sverige-Ryssland (Södertälje). 22 juni: Holland-Sverige (Amsterdam)

Dela inlägget