Han är Nässjös nye stjärnspelare

Nässjö Basket fortsätter värva spelare.
Sent under tisdagskvällen prenterades den amerikanske centern Dartaye Ruffin.

– Vi har sista veckorna jobbat intensivt tillsammans med coach Jovanovic för att hitta en center som ska kunna dominera returtagningen och ge oss tyngd under korgarna. Det ska bli mycket spännande att se vad Ruffins inträde i Nässjö Basket kommer innebära för vårt spel, säger sportchefen Ulf Classon till klubbens hemsida.

23-årige Dartaye Ruffin kommer direkt från collegespel i USA där han spelade för Drexel University. Ruffin snittade under sina fyra år 6.5 poäng och 6.6 returer per match. Han mäter 203 centimeter och väger 113 kilo.
– Det var viktigt för oss att hitta en bra person och en stjärnspelare, och vi hittade vad vi sökte efter i Ruffin. Jag har kollat upp honom från flera olika håll och alla säger att han är ganska tyst i omklädningsrummet, men pratar desto mer på planen, säger tränaren Nemanja Jovanovic och fortsätter:
– Han är en stark spelare som gillar kontakt och att spela nära korgen. Det här året vill vi spela mer fysiskt och de spelare som är redo för det kan förvänta sig mer.

Dela inlägget