Norrköping Dolphins ville behålla amerikanen William Walker, men under tisdagen fick klubben nej.

Walker lämnar Dolphins – för Finland

Det blir bara en säsong i Norrköping Dolphins för stjärnforwarden William Walker. 
– Han kommer skriva på för en annan klubb, säger Dolphins klubbdirektör Bosse Sundberg.

Efter att ha varit en av lagets viktigaste spelare under den gångna säsongen, så var östgötarna väldigt sugna på att förlänga med William Walker. Så blir det inte. 

Under tisdagskvällen kom beskedet från amerikanens agent. 
– Dolphins är borta, han sa att det hade varit ett svårt beslut men att ”Will” kommer skriva på för en annan klubb. En kvalificerad gissning är att det är en klubb i Finland, säger Bosse Sundberg till Norrköpings Tidningar

Ett avbräck för er? 
– Ja, såklart. Men det kan vara en möjlighet också och det är väl så jag får se det nu. Vi kan fördela de pengarna på ett litet annat sätt. 

Under torsdagen gjorde Walker klart med en ny klubb, finska Salon Vilpas.

I veckan hoppas Bosse Sundberg få ett ja av årets center Joakim Kjellbom. Han är dock mer tveksam när det gäller letten Edgars Jeromanovs. 
– I Edgars fall är det annat som avgör. Han ska bli pappa igen i september och vill vara närmare familjen. Magkänslan säger att han blir kvar hemma tyvärr. Jag kommer skicka ett förslag till honom i början på nästa vecka.

Tränaren för damlaget och den svenska förbundskaptenen Lasse Johansson har tackat nej till en fortsättning. Men där räknar klubbdirektör Sundberg med att det inte är helt kört ännu, i och med att hans fru, Elisabeth “Bettan” Egnell stannar kvar på hemmaplan för att rehabilitera sitt skadade korsband. 
– Jag har en liten förhoppning, är de kvar i stan ska han ju ha något att göra. Jag har sagt att han skulle tänka på det, men han har varken sagt bu eller bä än. Vi har fått erbjudanden från flera coacher via agenter. Riktigt ruskigt bra namn som man inte förstår varför de ens söker sig till Sverige. Om vi skulle byta coacher lutar det åt utländska lösningar på både dam- och herrsidan, säger Sundberg till NT.

Dela inlägget