Jerebko har bestämt sig – stannar i Detroit

Jonas Jerebko har bestämt sig för att stanna ytterligare ett år i Detroit Pistons. 
– Jag vet att jag kan göra det bättre än vad jag visade förra säsongen, säger den svenske NBA-stjärnan.

Jerebko hade kunna bryta kontraktet om han ville för att bli “free agent” och förhandlat med andra klubbar, men så blir inte fallet trots att han har fram till 1 juli på sig att bestämma sig. 
– Jag har redan bestämt mig. Jag har ett år kvar i Detroit, och jag kör på. Det är en väldigt viktig sommar och säsong som väntar nu, säger han till Borås Tidning

När bestämde du dig? 
– Nästan direkt efter säsongen. Jag vet att jag kan göra det bättre än vad jag visade förra säsongen. Jag räknar med att nästa blir betydligt bättre. 

På söndag flyger svensken tillbaka till Detroit efter en månads semester i Sverige och på Maldiverna. Där väntar bland annat ett möte med klubbens nye tränare, Stan van Gundy. 
– Vi ska sätta oss och gå igenom en del saker. Hur ser han på mig? Vad vill han? Vilken sorts spelare tycker han att jag ska vara? Vad ska jag jobba extra mycket på? Det ska bli kul att snacka lite, säger Jerebko till tidningen. 

Hur reagerade du när van Gundy presenterades som coach? 
– Det blev väldigt positiva reaktioner. Jag kommer ihåg honom från när han coachade Orlando och det är en rutinerad coach som har varit i ligan lång tid. Jag har alltid snackat med honom när vi mötts, och jag vet att han gillar min spelstil.

Dela inlägget