Har Lasse Johansson gjort sitt i Norrköping Dolphins?

“Det blir en satsning på svenska ligan i stället”

Norrköping Dolphins blöder ekonomiskt och någon ny Europasatsning för damerna är inte aktuellt. Något som gör att tränaren Lasse Johansson troligen försvinner. 

Trots att det blev slutspel och stor succé i EuroCup så kommer Norrköping Dolphins damlag inte att spela ute i Europa kommande säsong. 
– Det beror mycket på att vi inte tror vi kan hitta ett högkvalitativt lag och en coach som är på den nivån. Det blir en satsning på svenska ligan i stället och att försöka hitta ersättare för både Lasse (Johansson, coach) och “Bettan” (Elisabeth Egnell), säger klubbdirektören Bosse Sundberg till Folkbladet

Elisabeth Egnell rehabiliterar just nu sin korsbandsskada och kommer inte kunna spela något innan årsskiftet. Lasse Johansson har ännu inte lämnat besked om sin framtid. 

Spikat en arbetsbudget 
Däremot ser det ut som herrlaget kommer spela i baltiska ligan även i höst. Vad som blir avgörande för det är om klubben löser finansieringen. 
I slutet av förra veckan satte sig styrelsen i Dolphins ner för att spika arbetsbudgeten för kommande säsong. Något som vanligen brukar ske betydligt senare än i år. 
– Vi har tappat pengar några år i rad och säkrar upp det inför nästa säsong, säger Sundberg till tidningen.

Vad sätter ni för budget? 
– Vi kommer sänka vår budget med ungefär 300 000 jämförelsevis med utfallet i år. Det innebär också att vi får vara lite försiktiga med pengarna till spelare men den budgeten är ändå så pass att jag kan gå vidare med Walker och Horton. Skulle det visa sig att vi säljer bättre kan vi under augusti eller juli till och med krydda med en spelare till. 

På lördag går kontraktet med tränaren Paul Burke ut och Bosse Sundberg ska i dagarna sätta sig ner och prata med Burke om en eventuell fortsättning.

Dela inlägget