Ashley Key var poängbäst i Sverige med 21 poäng.

Förlust för Sverige i Litauen

Efter seger i torsdags blev det igår förlust för de svenska basketdamerna när man ställdes mot Litauen, 79-86.
– Vi släpper in 86 poäng och det är för mycket, säger förbundskaptenen Lasse Johansson.
 

Trots förlusten hängde Sverige med bra och med drygt 90 sekunder kvar att spela låg man “bara” under med två poäng. Till slut vann dock Litauen med 86-79 efter att man fått skjuta hela 40 straffkast. 
– Men domarna var varken dåliga eller hemmabetonade, vi fick skjuta 28 straffkast. Det var en ganska tuff match, men vi foular helt enkelt för mycket. Jag vill ju helst fokusera på vårt försvar för då brukar vårt anfall bli bra också. När det inte stämmer offensivt, då biter man i och stänger till i försvar, men det klarade vi tyvärr inte av tillräckligt långa perioder, säger Lasse Johansson till basketförbundets hemsida

Förlusten var Sveriges första så här långt i EM-kvalförberedelserna där det innan blivit tre raka segrar. 
– Vi släpper in 86 poäng och det är för mycket. Visst, 28 av de poängen är straffkast och det är delvis en förklaring, men det är vi som drar på oss de där straffkasten. I perioder spelar vi riktigt bra, men vår nivå när vi inte spelade bra blev för låg, säger Johansson till hemsidan. 

Bäst i det svenska laget var Ashley Key som bland annat sköt i 21 poäng och rev ner åtta returer. 
– Ashley var väldigt aktiv och duktig på alla sätt och vis, säger förbundskaptenen. 

EM-kvalet startar den 7 juni med match borta mot Ryssland. Innan dess väntar ytterligare två träningsmatcher nästa helg, borta mot Polen.

Dela inlägget