Minst ett tiotal personer inblandade i spelskandal

Spelskandalen i Basketligen växer. Enligt Expressen ska det röra sig om ett tiotal personer där domare, spelare och tränare har kopplingar med varandra.
– Att omfattningen är större än bara en person har vi själva redan bekräftat, säger förbundets ordförande Hans von Uthmann.
 

Matchfixningsskandalen i Basketligan blir bara större och större. Det är inte bara de två domarna som fått lämna sina uppdrag som pekas ut, även en ledare stängdes av från sitt uppdrag inom basketförbundet. Mannen ska ha hämtat ut stora spelvinster på matcher som misstänks vara riggade, enligt Dagens Nyheter

Även anhöriga till mannen finns bland de misstänkta. Mannen förnekar dock att han hämtat ut stora spelvinster eller att någon i hans närhet skulle ha gjort det.
– Jag har ingen kännedom om att personer som står nära mig skulle ha vunnit stora summor. Folk i det här landet spelar, det kan inte jag belastas för, säger han till tidningen. 

Enligt Expressen har hela åtta domare, en spelare och en tränare varit inblandade i den misstänkta matchfixningen. Något som ska ha pågått i flera års tid och miljonbelopp ska ha delats ut till de inblandade personerna. 
– Att omfattningen är större än bara en person har vi själva redan bekräftat och det förstärker allvaret i hela problemställningen, säger Hans von Uthmann.

Relaterat: 
Så avslöjades spelskandalen i Basketligan 
Slutspelet skakas en av ny spelskandal

Dela inlägget