Torbjörn Gehrke, ny tränare för Jämtland Basket.

Han tar över Jämtland Basket

Det har varit på gång ett tag, men nu är det officiellt. 46-årige Torbjörn Gehrke är Jämtland Baskets nye tränare.
– Det ska bli väldigt kul att vara i en stad där folk bryr sig om basket, säger han.
 

Igår blev det till slut klart vem som ska ersätta Pontus Frivold i Jämtland. Och det blir den tidigare assisterande förbundskaptenen Torbjörn Gehrke med ett förflutet i bland annat Solna Vikings. Närmast kommer han dock från Alvik Basket som spelar i Basketettan. 
– Vi letade efter en profil, och är väldigt glada över att kunna knyta till oss en av svensk baskets största profiler, säger Jämtlands klubbdirektör Peter “Pecka” Johansson till Östersunds-Posten

Gehrke kommer få chansen att verkligen bygga sitt eget lag. Endast en spelare (Andreas Karlsson) står under kontrakt över kommande säsong. 
– Vi kommer inte att ha den största och tyngsta plånboken direkt från start. Däremot hoppas jag att vi kan sätta en identitet på Jämtland, som ett lag sponsorer och publik är villiga att betala för att se, säger Gehrke till tidningen. 

I början på juni räknar klubben med att genomför en första try-out med i första hand spelare från fjolårstruppen. Sedan drar lagträningen igång i augusti. 
– Jag vill se det befintliga materialet som finns på plats. De som är med i a-laget ska vara det för att de är tillräckligt bra. Det är inte bra att ha spelare från Jämtland bara för att de kommer därifrån. Men det jag vet om kommande generationer, främst 1998 och 1999, är att det är väldigt starka generationer som kommer att knacka på dörren till ligan om något år. 

Kontraktet mellan parterna är skrivet på flera år, men några detaljer vill varken klubbledningen eller Gehrke avslöja. 
– Vi ser det här som en väldigt långsiktig lösning, säger “Pecka” Johansson. 

*** 
Eco Örebro har kommit överens med tränaren Panagiotis “Jotti” Nikolaidis om en fortsättning. 
– Örebro är en idrottsstad och basketen har alla möjligheter och förutsättningar att växa sig starkare lokalt och i regionen. Jag är väldigt glad att jag tillsammans med klubben får fortsätta arbetet vi påbörjade förra säsongen. Vi kommer att kliva in i nästa säsong med bättre förutsättningar och med kontinuitet och hårt jobb ska vi få ihop ett slagkraftigt lag och flytta fram klubbens position i basketligan, säger “Jotti”.

Dela inlägget