Fjolårets finalister vidare till semifinal

De regerande NBA-mästarna Miami Heat blev i natt första lag klart för semifinal. Detta efter seger 96-94, och totalt 4-1 i matcher mot Brooklyn Nets. 

Segern satt dock hårt åt. Med bara fem minuter kvar att spela hade Brooklyn ledningen med åtta poäng, men då steppade Miamis försvar upp, och Ray Allens trepoängare med 32 sekunder kvar kom att definitivt avgöra matchen. Miamis megastjärna LeBron James blev bäste poängplockare i Miami med 29. Poängbäst i matchen blev dock Brooklyns Joe Johnson som sköt i 34 poäng.

I semifinal kommer Miami ställas mot antingen Indiana Pacers eller Washington Wizards. Indiana leder med 3-2 i matcher. 

Senare under natten tog sig även San Antonio Spurs vidare till semifinal efter vinst, 104-82 mot Portland Trail Blazers, även där blev det 4-1 i matcher. San Antonio kommer få möta vinnaren mellan Los Angeles Clippers – Oklahoma City Thunder.

*** 
Jonas Jerebko och hans Detroit Pistons har gjort klart med en ny tränare, 53-årige Stan Van Gundy som tidigare basat över Miami och Orlando Magic, efterträder John Loyer som ledde laget i 32 matcher efter att Maurice Cheeks fått sparken.

http://www.youtube.com/watch?v=_PUEcBiqLHg

Dela inlägget