Grundberg lägger skorna på hyllan

Uppsala Baskets slitvarg Stefan Grundberg lägger skorna på hyllan. 32-åringen kommer istället att satsa på sin civila karriär. 
– Jag känner att det är dags att gå vidare i livet, säger han.

Stefan Grundberg har varit en stor publikfavorit under sina tre säsonger i Uppsala, mycket på grund av sitt uppoffrande spel. De senaste åren har han dock haft stora problem med skador, vilket gör att han nu väljer att att sluta med elitbasket. 
– Jag känner att det är dags att gå vidare i livet. Man kan inte hålla på med basketen hur länge som helst och jag måste tänka på det civila, säger Grundberg idag till Upsala Nya Tidning

Tanken är nu att han ska börja plugga till hösten. 
– Jag har sökt in till högskolan och målet är att studera bygg- och anläggningsingenjörsutbildningen inom projektering. Ritningar, projekt och bygg har alltid varit något som har legat mig nära. 

Sex år i USA 
32-åringen har en lång basketkarriär bakom sig. Redan som 16-åring lämnade han sin moderklubb Söderköping för att flytta till USA. Efter sex år på high school och college flyttade han sedan hem till Östergötland och spelade för Norrköping Dolphins i ett par år, innan det återigen blev spel utomlands, i Grekland. Sedan sommaren 2012 har han haft stora hälseneproblem som bland annat gjort att han tvingats tacka nej till landslagsspel. 
– Suget har minskat lite allt eftersom och särskilt när man har gått småskadad hela tiden. Det har alltid varit något som har legat och irriterat, säger Grundberg till tidningen.

Under den gångna säsongen snittade forwarden blygsamma 13 minuter per match. Något som han var långt ifrån nöjd med, speciellt slutet av säsongen då det blev ännu mindre speltid. 
– Jag förstår att konkurrensen var tuff med de spelare vi hade i laget, men med tanke på den speltid och det förtroende jag fick var beslutet att sluta enklare, säger Grundberg.

Dela inlägget