Inget Europaspel i Luleå Energi Arena nästa säsong för Northland Basket.

Northland avvaktar med Europaspel

Strax innan lunchtid under måndagen kallade Northland Basket till presskonferens. Många trodde att mästarklubben då skulle presentera en satsning på Europaspel. 

Northland Baskets styrelse har idag tagit beslutet att spela ute i Europa säsongen 15-16. Satsningen mot Europa är långsiktig och redan nu byggs laget för de kommande åren. 

Efter klubbens första SM-guld som bärgades för en månad sedan har styrelsen i Northland analyserat läget i klubben och kommit fram till att det blir spel ute i Europa under nästkommande säsong. 
– Ska vi delta i Europaspel så ska det vara långsiktigt och vi startar vår resa mot Europa idag. Det första vi gjorde var att skriva ett långt avtal med vår guldtränare Jens Tillman för ytterligare tre säsonger. Nästa steg är att bygga laget långsiktigt och det innebär att de spelare vi kontrakterar under denna säsong ser vi ska spela med oss även nästa år. Dessutom bygger vi upp vår organisation för att klara av en europasatsning, säger klubbens ordförande Britta Stoltz-Lundström i ett pressmeddelande. 

För att förbereda sig för det som komma skall kommer Northland att genomföra en eller flera träningsturneringar mot internationellt motstånd och Jens Tillman har fått i uppdrag att hitta lämpligt motstånd. 
– Vi har börjat prata med både agenter och klubbar och målsättningen är att vi ska delta i en försäsongsturnering i september. Sen kan det även vara aktuellt med ytterligare en turnering under säsongen. 

Northland fortsätter arbetet med att bygga laget och idag är åtta spelare kontrakterade. 
– För oss är det väldigt viktigt att de spelare som vi pratar med idag ska vara en del av vår europasatsning för nästa säsong, därför kommer vi att fokusera på längre kontrakt, säger Britta Stoltz-Lundström.

Dela inlägget