Mike Palm och Christian Maråker blir i höst lagkamrater.

EXTRA: Maråker gör comeback – klar för Borås

Efter en säsong helt utan basket är Christian Maråker, 31, nu tillbaka i Sverige. Idag skrev landslagsstjärnan på för Borås Basket.
– Det ska bli väldigt kul komma till Borås och spela, säger stjärnan.
 

Borås Baskets trupp inför 2014/15 har sedan den 21 april bestått av fem spelare. Idag skrev man kontrakt med den sjätte, Christian Maråker. Maråker är stor, stark, internationellt rutinerad och EM-kvaltruppens bästa forward. 

Efter många år som professionell basketspelare i bland annat Slovenien, Japan och Spanien tog 31-åringen ledigt den gångna säsongen. Hemma i Los Angeles laddade han om och hittade tillslut suget efter basket igen. Sedan tre och halv månad tränar han hårt och börjar komma i riktigt bra form. När han nu väljer att komma tillbaka till Basketligan så gör han det i den klubb som finns närmast födelse- och uppväxtorten Varberg. 
– Det ska bli väldigt kul komma till Borås och spela. Jag och Jonas Larsson (klubbchefen) hade skojat om det förut; att om jag ska spela i Sverige så ska det bli i Borås. Och nu blev det ju så. Jag är tacksam för chansen, säger Maråker i ett pressmeddelande. 

När Borås åkte ur slutspelet för några veckor sedan så var det Norrköpings storlek som man hade svårt att matcha. Men med Christian Maråker i laget så blir Borås plötsligt mer flexibelt när det gäller den biten. 
– Jag har sett laget en del och tror att jag passar bra in med min returtagning från position fyra. Jag kommer att bidra med både defensiv och offensiv. Och med mer kraft inside, säger stjärnan. 

Dela inlägget