Stefan Timbus valde att tacka för sig efter den gångna säsongen.

Han ersätter Timbus i Nässjö

Nässjö Basket har nu bestämt vem som tar över tränarsysslan efter avgående Stefan Timbus. 
– Jag känner mig väldigt glad över denna möjlighet som Nässjö har gett mig, säger nye tränaren Nemanja Jovanovic.

Serben Nemanja Jovanovic kommer närmast från danska Hörsholms 79ers. Hans moderförening är Zeleznicar/Lajkovac och han har en gedigen tränarutbildning från basketakademier i såväl Serbien som Spanien. Förutom Hörsholm har han även varit tränare för Torrelodones i Spanien och Crvena Zvezda Beograd i Serbien. 
– Enligt våra referenser är Nemanja en internationellt erfaren, noggrann, taktisk och hårt jobbande tränare som verkligen brinner för uppgiften. Vi är mycket nöjda med att vi nu har knutit honom till vår fortsatta ligasatsning och vi kommer nu att jobba vidare med att få fler spelare kontrakterade, säger Nässjös sportchef Ulf Classon till klubbens hemsida. 

Avtalet mellan parterna är skrivet på två år. 
– Jag känner mig väldigt glad över denna möjlighet som Nässjö har gett mig. Förutom att bygga ihop ett lag som kommer att spela en viktig roll i slutspel så ser jag fram emot att hjälpa hela organisationen att gå vidare till en högre nivå, sgäer serben.

***
Klubben meddelar dessutom att lagkaptenen Karim Wazzi skrivit på för två nya år. 
– Jag känner att jag inte är klar här. Jag var med och tog laget upp till ligan och nu är det nästa steg, slutspel som gäller, och då vill jag vara med när det händer, säger Wazzi.

Dela inlägget