Framtiden för Martin Pahlmblad och John Roberson är osäker.

Guldlaget riskerar att splittras

Södertälje Kings riskerar att tappa flera av sina guldhjältar till nästa säsong. Både Martin Pahlmblad och Tobias Borg vill utomlands, och John Robersons dagar i klubben kan vara över.
– Jag måste fundera, säger amerikanen.
 

I helgen blev Södertälje Kings svenska mästare för andra året i rad. Något som till stor del berodde på att man fick behålla flera av sina nyckelspelare bland annat Toni Bizaca, John Roberson, Martin Pahlmblad och Tobias Borg, som alla var med och tog guld säsongen 2012/13. 

Nu ser det dock ut som guldlaget splittras. Roberson som var lördagens stora behållning med 32 poäng, står utan kontrakt och är osäker på vart han spelar i höst. 
– Jag vet inte än. Vi har inte pratat om något och jag måste fundera, säger han till Sportbladet

Två andra som gärna vill spela utomlands är landslagsspelarna Martin Pahlmblad och Tobias Borg. 
– Jag vill försöka ta steget som jag aldrig kunnat göra innan och spela utomlands. Det känns som att jag tagit kliv mot det den här säsongen, säger Pahlmblad till tidningen. 
– Det känns ännu närmare nu i år faktiskt. Men om det inte blir något utomlands får vi se vad det blir. Det är det jag satsar på. Jag ska förhoppningsvis kunna provträna lite någonstans i södra Europa, säger Borg som var på väg till Spanien i höstas. 

Det blir inget tredje raka guld med Södertälje? 
– Det blir nog inte tyvärr, men så är det. Jag måste försöka följa min väg lite också. 

“Trivs mycket bra” 
Däremot talar mycket för att årets MVP Toni Bizaca stannar i staden. Han och frun Vesela, planerar att bosätta sig i Södertälje. 
– Vi har inte tagit ett definitivt beslut ännu, men vi funderar på att bosätta oss här permanent. Vi trivs alla mycket bra i Södertälje, säger kroaten till Länstidningen

Tränaren Vedran Bosnic har kontrakt över nästa säsong, men har en option som gör att han kan bryta det under sommaren. 
– Vi får se. Jag vill inte säga något. Men jag trivs här. Vi har väldigt bra kemi här.

Dela inlägget