Martin Stålvant och Ashley Key under torsdagens träning i Täljehallen.

Superstjärnorna missar lägret

Igår inledde det svenska damlandslaget resan mot ett nytt EM-slutspel. Men man gör det utan sina tre av sina främsta spelare, tvillingarna Frida och Elin Eldebrink och Louice Halvarsson.

16 tilltänkta EM-spelare samlas i Täljehallen den här veckan för att starta upp förberedelserna inför EM-kvalet i juni. Tre stycken som dock inte finns på plats är tvillingsystrarna Eldebrink, Frida och Elin, och centern Louice Halvarsson. 

När det gäller Elin Eldebrink så är hon som vi tidigare rapporterat knäskadad och även om hon inte varit det hade hon inte funnits på plats i Södertälje då hennes franska lag Villeneuve d’Ascq spelar cupfinal på söndag. 
– När det gäller Elin kommer hon att rehabba sitt knä successivt, men hennes medverkan i EM-kvalet ska inte vara i fara, säger förbundskaptenen Lasse Johansson till Länstidningen

Någon större fara är det heller inte med de nyblivna spanska mästarna Frida Eldebrink och “Lollo” Halvarsson. 
– Lollo och Frida är båda sjuka. Då är säkert tillbaka snart, men vi räknar inte med att de ska vara med någonting den här veckan. Hade EM-kvalet börjat på tisdag hade vi kanske tänkt annorlunda, men nu finns det ingen anledning att stressa, säger Johansson till tidningen. 

I övrigt så är Elisabeth Egnell och Stefanie Yderström definitivt borta på grund av långtidsskador. Även Katarina Andersson har tackat nej till medverkan denna sommar. Nästa vecka ansluter Amanda Zahui till landslagstruppen.

Dela inlägget