David Blatt har bland mycket annat varit förbundskapten i Ryssland.

“Som att José Mourinho skulle komma till Sverige”

I juni kommer en av Europas främsta tränare, David Blatt, till Sverige för att utbilda basketledare. 
– Ett unikt tillfälle som många länder skulle drömma om att få göra, säger initiativtagaren Charles Barton.

Det kommer även andra tränare som är specialister inom sina områden – basket för barn och ungdomar samt James Scott, fystränare som arbetat med lag i NBA och numera med de kinesiska ungdomslandslagen. 

Charles Barton, moderator och en av initiativtagarna till denna helg, förklarar att det faktum att vi har fått hit David Blatt är som att José Mourinho skulle komma till Sverige. 
– Detta är en unikt tillfälle som många länder skulle drömma om att få göra. Förutom David har vi flera andra tränare som är experter inom sina områden, säger Barton. 

David Blatt är mycket eftertraktad som föreläsare i hela Europa och journalister från andra länder ringer och frågar hur det kommer sig att han kommer till Sverige. Här berättar Blatt själv varför han har valt att komma till Sverige. 
– Jag träffade Charles för 17 år sedan. Han coachade i Tyskland och jag i Israel. Våra lag möttes i European Cup. Vår ömsesidiga respekt för basketen ledde till att jag sedan valde att anställa Charles som min firsta assisterande tränare i Maccabi Tel Aviv. Charles har ofta funderat över hur stor påverkan svensk basket har haft på hans olika filosofier inom baskten. På grund av hans stora respekt för basketen är jag mycket glad över att få komma och utbyta tankar och idéer med basketledare i Sverige – på alla nivåer. 

”#BartonClinic14” äger rum i Fryshuset, Stockholm mellan den 13-15 juni.

Dela inlägget