Elisabeth Egnell var en av Sveriges främsta spelare under förra årets EM-slutspel.

“Bettan” har bestämt sig

När korsbandsskadan är läkt kommer Elisabeth Egnell att spela vidare i Dolphinslinnet. 
– Det är passande för mig att ha en klubb att komma tillbaka till, säger stjärnforwarden.

I början på nästa vecka opereras “Bettan” Egnell i Jönköping. Därefter väntar ett par tuffa månader med rehabilitering. När den är färdig kommer stjärnan dock att spela för Norrköping Dolphins. 
– Det är passande för mig att ha en klubb att komma tillbaka till. Nu ska jag bara förhandla fram en klausul med Dolphins, säger “Bettan”, som i tisdags hade ett möte med klubbdirektören Bosse Sundberg, till Folkbladet.

Tanken är att försöka få till en öppning i avtalet som ger henne chansen att lämna för utlandet sista december i stället för slutet av augusti som är det vanligaste. 
– Mycket förändrades med skadan. Jag hade en stor chans att komma iväg utomlands men nu känns det skönt att ett beslut är taget. Jag kommer att jobba stenhårt för att komma tillbaka och rehabliteringsmöjligheterna här är bra, säger den 26-åriga landslagsspelaren till tidningen. 

Bosse Sundberg: 
– Vi vill ge “Bettan” chansen att komma i väg och spela för en storklubb i två år för att sedan komma tillbaka till oss. Det skulle vara bra reklam för Dolphins och svensk basket. 

***
Fler Silly Season-nyheter: 
* Adam Rönnqvist har skrivit på för en fortsättning i LF Basket.
* Northland är på jakt efter Sallén-stjärnan Chioma Nnamaka.
* Agnes Nordström stannar med stor sannolikhet i Udominate.

Dela inlägget