Bosse Eriksson vill gärna stanna som tränare för Sallén Basket.

Sallén vill förlänga med Eriksson

Det kommer inte som en blixt från klar himmel, men Sallén Basket vill gärna förlänga kontraktet med tränaren Bosse Eriksson. 

För drygt en och en halv månad sedan tog säsongen slut för Uppsala-laget, och nu har arbetet med nästa säsong börjat. Prio ett är att få Bosse Eriksson att skriva på för en fortsättning. 
– Finns det möjlighet att fortsätta det vi påbörjade i år ser jag inga problem med att fortsätta, säger 43-åringen till Upsala Nya Tidning

För att en förlängning av kontraktet ska vara aktuellt, vill han se att klubben fortsätter sikta på toppen och skaffa sig en slagkraftig trupp. 
– Kontraktsmässigt för min del vet jag vilka förutsättningar som finns. Kräver jag en massa minskar möjligheterna för att få ett slagkraftigt lag. Jag är mer intresserad av hur helhetsbilden kommer att se ut. 

Sportchefen Sonja Entzenberg till tidningen: 
– Bosse är den vi förhandlar med, och jag har pratat med alla spelare för att göra en utvärdering av säsongen. Tanken är att vara med bland topp fyra-lagen även nästa år. 

Vad gäller spelartruppen så kommer Sallén i första hand försöka få nyckelspelarna Christy Bacon, Katarina Andersson och Chioma Nnamaka att skriva på. Troligen försvinner dock de bägge amerikanskorna Eureka ”Sha” Brooks och Adrianne Ross.

Dela inlägget