Paul Burke och Norrköping Dolphins kan bli svenska mästare i morgon.

Osäker framtid för Burke: “Det känns inte som jag är klar”

I slutet av maj går Paul Burkes kontrakt med Norrköping Dolphins ut. Var tränarkarriären då tar vägen är oklart. Det blir dock inte i någon annan ligaklubb

42-årige Paul Burke har under sina tre år i Norrköping varit kraftigt ifrågasatt. Trots det har han lett sitt lag till guld, semifinal och kanske ett nytt guld i morgon. Men den 31 maj är hans tid i Norrköping med all sannolikhet över. Enligt källor till basketsverige.se kommer han inte fortsätta som huvudansvarig tränare. 

Själv har han inte tänkt något på fortsättningen, utan fokus är helt på det pågående slutspelet. Det är dock ingen hemlighet att han gärna fortsätter. 
– Absolut inte. Det här är mitt lag. Mitt bygge. Det känns inte som jag är klar. I fjol var det många egon och spelare som hade passerat bäst före-datum men här känns det som om det finns en utvecklingspotential som är spännande, säger Burke till Folkbladet

Kan du tänka dig att ta en annan svensk klubb? 
– Nej. Varför skulle jag byta? Då är det mer aktuellt att kliva ned och jobba med juniorverksamhet här. Det är Dolphins, Europa eller USA som är intressant. Min fru har en firma som går väldigt bra. Det är sånt vi måste tänka på också innan vi i familjen bestämmer oss men jag vet inte vad klubben vill än.

Dela inlägget