Jermont Horton var en av Norrköpings stora hjältar med bland annat sex straffkast i slutsekunderna.

Matchboll för Norrköping

Norrköping är en match från SM-titeln. I eftermiddags slog man Södertälje på bortaplan med 79-75. 
– Grym seger, de är ett väldigt bra lag, säger Norrköpings Jermont Horton.

Guldet är nu nära för Norrköping Dolphins. Detta efter en jätterysare i Täljehallen under söndagseftermiddagen. Efter tre perioder hade östgötarna ledningen med två poäng, men omgående i slutronden vände Södertälje Kings genom åtta raka poäng av John Roberson. 

Sista ordet var dock inte sagt och de avslutande minuterna tillhörde Norrköping som också kunde vinna med 79-75 efter att Jermont Horton, 19 poäng totalt, först satt en tung trepoängare med halvminuten kvar, och sedan var iskall bakom straffkastlinjen. 
– Jag sköt rätt dåligt hela matchen men jag sköt det sista skottet med självförtroende. Allt jag tänkte var att vi var tvungna att vinna matchen, säger Horton till Sportbladet och fortsätter: 
– Grym seger, de är ett väldigt bra lag. Jag ska inte ta något från dem, men vi är ett bättre lag. De kommer att vara en grym känsla när vi vinner guldet. 

Norrköpings matchhjälte passade också på att ge en känga till de som tvivlat på lagets kapacitet. 
– Det känns som att alla hade oss som underdogs inför serien och räknade bort oss som att vi inte jobbat hårt för att ta oss hit. Folk snackade om att finalen var mellan dem (Södertälje) och Uppsala. Det är respektlös, det är det verkligen. 

På torsdag spelas den sjätte finalen i Norrköping. 

Matchfakta: 
Södertälje – Norrköping 75–79 
(23–23, 14–12, 14–18, 24–26) 
Poäng, Södertälje: John Roberson 27, Toni Bizaca 15, Mantas Griskenas 10, Martin Pahlmblad 9, Assane Sene 6, Tobias Borg 6, Dino Butorac 2.Norrköping: Joakim Kjellbom 19, Edgars Jeromanovs 19, Jermont Horton 19, Pierre Hampton 10, William Walker 8, Adnan Chuk 4. 
Publik: 1 623. 

(Norrköping leder med 3–2 i matcher)

Dela inlägget