Södertälje leder nu finalserien med 2-1 i matcher.

Seger för Södertälje i Norrköping

Södertälje Kings vann i kväll den tredje finalmatchen mot Norrköping Dolphins med 82-69 (41-33).

Efter en pigg inledning av hemmalaget var det här Södertäljes match helt och hållet. När Norrköpings offensiv ej fungerade så hade laget inte mycket att sätta emot ett smart spelande Södertälje.

Det var dock helt lika i inledningen av fjärde perioden, 57-57. Men då ryckte de regerande mästarna återigen till sig en ledning som man sedan inte släppte greppet om.
– Vi var lite mer aggressiva än dom och spelade riktigt bra försvar, speciellt i andra perioden då de bara gjorde åtta poäng. Sedan fortsatte vi på den inslagna vägen hela matchen. Vi förtjänade verkligen att vinna idag, säger Södertäljes tränare Vedran Bosnic.

Bäst i hemmalaget var centern Joakim Kjellbom med 16 poäng och 14 returer. Poängbäst i matchen blev dock John Roberson som var mycket bra och noterades för 27 poäng. På torsdag spelas nästa match, även den i Norrköping.
– Vi hade en bra publik idag så det kan vi inte klaga på, men vi fokuserade på fel saker och spelade alldeles för individuellt. Men vi möter verkligen ett riktigt bra lag. De vann den här matchen välförtjänt och var mycket mer aggressiva än oss. I perioder höll vi oss inte till vår gameplan, säger Norrköpings tränare Paul Burke.

Matchfakta:
Norrköping – Södertälje 69–82
(25–23, 8–18, 21–16, 15–25)
Poäng, Norrköping: Jermont Horton 19, Joakim Kjellbom 16, Edgars Jeromanovs 12, William Walker 9, Jan Tomanec 8, Pierre Hampton 5.
Södertälje: John Roberson 27, Toni Bizaca 15, Assane Sene 12, Tobias Borg 10, Mantas Griskenas 9, Martin Pahlmblad 7, Jesper Andersson 2.
Publik: 2 021.

(Södertälje leder med 2-1 i matcher)

Dela inlägget