Tina Trebec (mitten) ser ut att ha gjort sitt i Northland Basket.

Tungt skadebesked för mästarna: “Det är inte bra i alla fall”

Den slovenska forwarden Tina Trebec gjorde stor succé i Northland Basket under säsongen som gått. Men finalserien mot Norrköping Dolphins missade hon på grund av en knäskada. 

Efter säsongen åkte Trebec hem till Slovenien och gjorde en magnetröntgen. Nu har svaren kommit. 24-åringen blir troligen borta från spel fram till början på nästa år. 
– De pratade engelska och sa att det var “ligament in front of knee”. Om det betyder korsbandet vet jag inte – men det är inte bra i alla fall, säger Northlands tränare Jens Tillman till Norrbottens-Kuriren

Att Tillman gärna vill behålla sin stjärnspelare råder det ingen tvekan om. Men nu talar mycket för att Northland kommer söka sig om efter en ersättare. 
– Helt säkert är att hon inte kommer vara här från start. Men hon är fortfarande med i tankarna i nästa års lag – det är absolut eventuellt att vi tar in henne som i år. Det är en spelare som vi gillar och hon gillar oss och trivs här, säger Tillman till tidningen. 

Kanske finns ersättaren i Slovakien och heter Josefin Vesterberg. 
– Hon är väldigt intressant. Jag tycker hon är väldigt lik Tina, men kan skjuta ännu längre utifrån och är en utpräglad trepoängsskytt också.

Dela inlägget