Adnan Chuk kan missa resten av finalserien på grund av vattkoppor.

Vattkoppor stoppar lagkaptenen: “Det har gått över gränsen”

När Norrköping Dolphins igår slog Södertälje i den andra finalmatchen saknades östgötarnas lagkapten Adnan Chuk – på grund av vattkoppor.
– Det har gått över gränsen, nu garvar jag bara åt det, säger han.
 

32-årige Adnan Chuk var den stora syndabocken när Dolphins föll i den första finalmatchen i torsdags. Den rutinerade spelfördelaren kastade bollen i händerna på Tobias Borg, ett misstag som kostade laget segern. Efteråt sa Chuk att han hade känt sig febrig både inför och under matchen. 

När det var dags för andra finalmatchen i Täljehallen under lördagen fanns inte 32-åringen med i lagsuppställningen. Anledningen? Han har nämligen fått vattkoppor. 
– Du kan tänka dig hur jag reagerade när de sa det. Jag bara: ”Det är ju sådant som barn får”, och så får jag det nu i en finalserie. Herregud alltså, vad är oddsen, en på miljonen, säger han till Sportbladets basketblogg och fortsätter: 
– Jag har funderat på om jag ska avsluta karriären och gå över till coachrollen nästa år. Jag kan vara den enda i idrottens historia som slutar karriären med vattkoppor. Inte en bruten fot eller något vanlig skada utan något som händer en på 300 miljarder. 

Missar flera matcher 
I skrivande stund är det mycket osäkert om Chuk kan spela något mer under finalserien. Helt klart är i alla fall att han missar de närmaste matcherna, på tisdag och torsdag. 
– I bästa fall, om jag har tur, vilket jag inte verkar ha, tar det fem dagar. Men kroppen är helt sönder så det tar ju fem-sex dagar till innan man kan spela några minuter. Jag vet inte alltså, jag tar det dag till dag. 

Tränaren Paul Burke till bloggen: 
– Vi behöver hans erfarenhet i fortsättningen, men om han inte kommer tillbaka – kan vi vinna utan honom? Ja. Men samtidigt blir det väldigt tufft.

Matchen igår vann Dolphins med 72-65 efter en nästan perfekt defensiv insats. Därmed är det utjämnat i finalserien, 1-1 i matcher. 
– Vi utnyttjade längdövertaget bättre i dag, men det finns lite att förbättra i anfallet. Försvaret var mycket bättre och det är försvar som vinner mästerskap, säger Joakim Kjellbom som satte 16 poäng till Viasatsport.se

På tisdag är det dags för den tredje ronden, i bäst av sju i Stadium Arena. 

Matchfakta: 
Södertälje – Norrköping 65–72 
(10–18, 12–16, 22–13, 21–25) 
Poäng, Södertälje: John Roberson 21, Toni Bizaca 15, Assane Sene 8, Tobias Borg 8, Martin Pahlmblad 5, Mantas Griskenas 5, Dino Butorac 3. 
Norrköping: Jermont Horton 20, Joakim Kjellbom 16, Pierre Hampton 16, William Walker 8, Edgars Jeromanovs 7, Jan Tomanec 5. 
Publik: 1 212. 

(Ställningen är 1-1 i matcher)

Dela inlägget