Elin Ljunggren försöker stoppa Solnas stjärna Amber Stokes från att göra poäng.

De blev årets rookies

Svenska Basketbollförbundet har utsett Årets rookies. I Basketligan dam gick utmärkelsen till Marks Elin Ljunggren, och i Basketligan herr till Örebros Mikael Axelsson. 

Motivering för Elin Ljunggren, Mark: 
“Hon startade 19 av 20 matcher, spelade över 30 minuter per match och ledde sitt lag vad gäller returtagning, med ett snitt på sex returer per match. Att som 17-åring kliva in i Basketligan dam och i ett lag som går till slutspel leda sitt lag i en avdelning som returer är exceptionellt. Elin Ljunggren snittade dessutom nästan elva poäng per match och visade stor mognad och lika stor utvecklingspotential” 

Motivering för Mikael Axelsson, Örebro: 
“Han kom mer eller mindre från ingenstans, men visade också med sin attityd och sitt spel varför han kunde göra det. Som 19-åring fick han oftast matcha upp mot landslagscentrar eller etablerade importer. Han vågade ta för sig, vågade ta kampen med mer erfarna och inte sällan större och starkare spelare. Nu är han på väg” 

Förbundet meddelar dessutom att Nässjö Basket är Årets matcharrangör.

Dela inlägget