Adnan Chuk ställs mot sina gamla lagkamrater i finalserien.

“Det är de två bästa lagen som möts”

I fem år spelade Adnan Chuk för Södertälje Kings. Nu står 32-åringen på den motsatta sidan – redo att sänka sin gamla klubb.
– Jag är fullt inställd att jag under de närmaste två veckorna inte är någon favorit där, säger han.
 

Det är nästan exakt ett år sedan Södertälje slog Sundsvall Dragons i den sjätte finalmatchen och tog hem SM-guldet. Då stod Adnan Chuk med guldmedalj och avklippt nät runt halsen. 

I kväll är han tillbaka på bekant mark i Täljehallen, och att det är en speciell känsla hymlar han inte med. 
– Klart det är speciellt. Det är inte bara att jag spelat där i fem år, jag har älskat varje sekund av de fem åren. Det är min familj på ett sätt. Jag är fullt inställd att jag under de närmaste två veckorna inte är någon favorit där, vilket är fullt förståeligt. Det är som att man möter sin lillebror en mot en, man har kärlek för honom men när man väl spelar man glömmer man bort det, säger 32-åringen i en intervju med Sportbladet

Fick slita hårt 
Chuk och hans Norrköping Dolphins har till skillnad mot Södertälje, fått en veckas vila efter semifinalerna. En semifinal där Södertälje fick slita hårt för att slå ut Uppsala Basket. 
– Folk kan ju snacka, men final är final. Det är de två bästa lagen som möts. Det är två lag som valt att spela internationellt vid sidan om och det är ingen slump. Man kan snacka hit och dit om att semifinal är riktiga finalen, men det är fortfarande vi och Södertälje som får guld och silver. 

Efter fem säsonger i Södertälje är det få, om någon, som vet så mycket om hur Kings spelar som Adnan Chuk. Så hur stoppar man då de suveräna seriesegrarna? 
– Det är många som vet, men ändå inte så många lag som lyckas. Det är ett lag som verkligen spelar väldigt intensivt i 40 minuter. De blir inte stressade och bara maler på. Om man ska ge ett enkelt svar är det att spela lika hårt i 40 minuter, säger Chuk till Sportbladet

Hur mycket fördel är det att du spelat där i fem år och kan dem utan och innan? 
– Någon sorts fördel har jag. Jag känner Vedran (Bosnic) och Ludde (Degernäs) väldigt väl. Jag vet hur de tänker och hur de resonerar i vissa situationer, om vi har nytta av det eller inte får vi se. 

<iframe width=”440″ height=”300″ src=”//www.youtube.com/embed/SEg8ZsGqGx4″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Dela inlägget