Föga överraskande presenterades Peter Öqvist idag som ny tränare för LF Basket.

KLART: Öqvist ny tränare i LF Basket

Idag blev det klart att Peter Öqvist tar över efter Fredrik Joulamo som tränare i LF Basket.
– Det känns jätteroligt och inspirerande att få chansen att coacha här i Luleå, säger Öqvist.
 

Igår kunde vi meddela att Fredrik Joulamo väljer att hoppa av som tränare för LF Basket. På en presskonferens vid lunchtid idag presenterades hans ersättare, den tidigare Sundsvall-tränaren Peter Öqvist, 38. 
– Med LF Basket tänker jag fortsätta resan nu när jag kommit tillbaka efter 19 års frånvaro från Luleå. Det känns jätteroligt och inspirerande att få chansen att coacha här i Luleå, säger Öqvist i ett pressmeddelande. 

Kontraktet mellan parterna är på tre år. Som assisterande tränare kommer Håkan Larsson att fortsätta. 
– Vi gick basketgymnasiet tillsammans och det blir kul att jobba och samarbeta med Håkan. Han måste nu lära sig vilka anfallsregler och försvarsregler jag vill ha, vilka övningar vi ska köra med och så vidare. Som assisterande coach har Håkan den direkta kommunikationen med spelarna och jag har stora förväntningar på honom, säger Öqvist. 

Klubbdirektör Lars Mosesson: 
– LF Basket ska vara i topp i Basketligan innan vi ska försöka med spel i Europa igen. Vi tror alla att Peter Öqvist har de verktyg som krävs för att ta upp oss till toppen och förhoppningsvis ut i Europa. Vi har spelat i europeiska cuper som Suproleague och vi har inte slösat bort 13 miljoner på vårt tidigare europaspel utan vi har investerat 13 miljoner för framtiden. Peter kommer inte hit för att han är från Luleå, utan han kommer hit på sina meriter.

Dela inlägget