NORTHLAND SVENSKA MÄSTARE

För första gången någonsin är Northland svenska mästare i basket. I kväll vann laget den tredje finalen mot Norrköping med 76-72.
– Det är helt otroligt att få göra det här inför den här publiken, säger Northlands Katey Bussey.
 

Northland Basket bröt förbannelsen i Luleå. Efter fem förluster i SM-finaler blev det sjätte gången gillt för en klubb från Luleå. Northland vann den tredje finalmatchen mot Norrköpings Dolphins med 76–72 och därmed finalserien med totalt 3–0. 
– Det är helt otroligt att få göra det här inför den här publiken. Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi har haft oddsen emot oss hela tiden, men vi lämnade våra hjärtan på planen och vände det här, säger Katey Bussey som satte 25 poäng till Sportbladet

3 000 åskådare i ett fullsatt Luleå Energi Arena exploderade gång på gång i en match som kommer gå till historien. Norrköping gjorde ett försök att rycka i andra perioden, men Northland kom igen och gjorde matchen jämn i tredje. Resten av matchen var jämn och båda lagen gav precis allt. 

Men till sist var det Northlands lagkapten Anna Bartholds som kunde lyfta pokalen. Barthold som även blev utsedd till MVP efter sina 26 poäng.

Matchfakta: 
Northland – Norrköping 76–72 
(20–20, 14–21, 24–13, 18–18) 
Poäng, Northland: Anna Barthold 26, Katie Bussey 25, Brittany Smart 18, Dajana Butulija 6, Alexandra Ferm. 
Norrköping: Johanna Källman 16, Kali Bennett 16, Frida Aili 15, Tamar Gruwell 9, Malin Aasa 8, Tanya Massamba 6, Jefimija Karakasevic 2. 
Publik: 3 000.

Dela inlägget