Oluoma Nnamaka och hans Uppsala bör nog vinna i kväll om drömmen om en finalbiljett ska leva vidare.

LIVE-TV: Uppsala – Södertälje

I kväll kan du se den tredje semifinalen mellan Uppsala Basket – Södertälje Kings direkt på Basketsverige.se. Uppkast precis som vanligt kl 19.04! 

[embedit snippet=”livetv1″]

 

Svenska basketligan presenteras tillsammans med Viasatsport.se. På Viasatsport.se hittar du även exklusiva highlights från Premier League, Champions League, NHL och HockeyAllsvenskan, gratis. 


INFÖR: 

Uppsala Basket var på väg att kvittera till 1–1 i semifinalserien i Basketligan herr mot regerande mästarlaget Södertälje Kings. Då gjorde Södertälje 16–0 på två minuter, vann matchen och gick upp till 2–0 i matcher. 

Uppsala ledde, efter en närmast fläckfri insats med 72–56 och knappt fem minuter kvar. Med 2.46 kvar satte Liam Rush 79–68 och Uppsala hade fortfarande matchen i sitt grepp. 

Men då gjorde Södertälje 16–0, vann till sist matchen med 86–81 och leder nu bäst av 7-serien med 2–0. Nu har Uppsala två hemmamatcher, något som kan ge laget ny energi. 

Uppsalas center Keith Wright är inte nöjd med senaste förlusten, men är långt ifrån uppgiven. 
– Den här serien har inte börjat förrän något av lagen förlorar på hemmaplan. Serien är lång, säger Wright till unt.se

– Vi gjorde allt rätt i dag vad vi har pratat om, förutom under de sista tre minuterna. Vi hade behövt göra ett eller två smarta spel under slutet för att vinna det här. Det handlar fortfarande om att vinna våra hemmamatcher och sno en match i Södertälje, säger Uppsalas tränare Kelly Grant. 

– Vår press fungerade mycket bra sista minuterna. Och vår vinnarmentalitet, vi gav aldrig upp, sade Södertäljes tränare Vedran Bosnic till lt.se

Uppsala är, inklusive kvartsfinalerna, 15–5 i matcher på hemmaplan i Fyrishov den här säsongen. Man brukar kunna räkna med ett rejält publikstöd. 

Samtidigt är Södertälje ett mycket starkt bortalag och har vunnit 16 av 19 på bortaplan under säsongen. Lägg till att Södertälje är 21–1 på hemmaplan. Alltså, Uppsala måste på högst sex chanser slå Södertälje lika många gånger som alla lag klarat under hela säsongen för att gå till SM-final. 

Men, slutspel är slutspel. Vinner Uppsala så lever semifinalserien i allra högsta grad igen. 


(Detta är till stor del ett pressmeddelande från Svenska Basketbollförbundet)

Dela inlägget