Adama Darboe (t.v.) erbjuds ett drömkontrakt.

Jämtland vill behålla stjärnan – erbjuds drömkontrakt

Adama Darboe står högst upp på Jämtland Baskets önskelista. Nu gör klubben allt man kan för att behålla den danske stjärnan.
– Han har fått ett de större bud vi erbjudit i närtid, säger klubbdirektören Peter “Pecka” Johansson.
 

När den danske landslagsmannen reste hem till Danmark förra veckan hade han med sig ett färskt kontraktsförslag. Nu hoppas Jämtlands klubbdirektör att 27-åringen ska nappa. 
– Det finns intresse från båda håll. Jag tror att Adama trivs här i Östersund. Det bud han har fått är ett av de större vi erbjudit i närtid, säger “Pecka” Johansson till Östersunds-Posten och fortsätter: 
– Vi vill absolut ha honom kvar, men han behöver fundera lite till. Det kan vara så att Adama vill vänta och se vad som finns där ute, i den här ligan och i andra ligor, men vi gör ett försök. 

När det gäller centern Brandon Peterson så för klubben en dialog även med honom, men där är det mer osäkert. Detsamma gäller vem som ska leda laget i höst. 
– Det bara väller in tips. Ett 40-tal coacher har kontaktat oss. Antingen hör de av sig själva eller via sina agenter. Många är från utlandet, från USA och Europa, säger “Pecka” Johansson till tidningen.

Dela inlägget