Fotograf: Andrés Alfvin / @RealAMJ

Talangfull kanadensisk forward klar för Norrköping

Norrköping Dolphins värvar från franska högstaligan och skriver kontrakt med kanadensiske forwarden Jackson Rowe.
– Han passar väldigt bra in i vårt spelsätt vilket är viktigt för oss, säger Norrköpings tränare Mikko Riipinen.

Nästa import att ta plats hos den regerande svenska mästaren är 24-årige Jackson Rowe. Förra säsongen spelade den talangfulle forwarden för Roanne i den franska högstaligan.
– Jackson är en mycket bra spelare som redan varit på en hög nivå. Han har mycket talang och stort driv, och har förmågan att skapa för sig själv och andra. Han har också alla kvaliteter som är viktiga för att vara framgångsrik på position fyra, så som returtagning, klara av att byta i försvar och att kunna skjuta bra utifrån. Han passar väldigt bra in i vårt spelsätt vilket är viktigt för oss, säger Mikko Riipinen.

Jackson Rowe har fina meriter och gick innan turen till Frankrike fyra år på Cal State Fullerton (college, USA), där han sista året snittade 15,6 poäng och 7,3 returer per match.
– Med Jackson får vi också möjligheten att ha lite djup i spelet då han kan spela med ryggen mot korgen blandat med att han kan attackera utifrån.

Mikko Riipinen ser stor potential i Jackson Rowe och hoppas han kan finna en fin utveckling i Norrköping Dolphins.
– Vi hoppas kunna hjälpa Jackson att nå sina mål och åter komma tillbaka till en mycket hög nivå genom att hjälpa honom utvecklas ytterligare. Han är en bra person som många personer gillar.

SILLY SEASON 2021/22: Så är läget i ditt lag!

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget