Fotograf: Bob Shank

Dominant i Luxemburg – nu kommer Harris till Jämtland

Med ligatiteln i Luxemburg och efter att ha finkammat de individuella utmärkelserna i Total League kommer nu centerforwarden Steve Harris till SBL och Jämtland Basket.

Jämtland utökar sin nio man starka trupp inför SBL-starten i slutet av september. Den här gången är det centerpositionen som bemannas och valet föll på 26-årige amerikanen Steve Harris med proffserfarenhet från Holland, Schweiz och i fjol i Luxemburg.

Den 201 centimeter långe kraftpaketet tog sitt T71 till ligatiteln och plockade hem inte mindre än sex individuella utmärkelser (Ligans bäste spelare, bäste spelare i finalen, årets importspelare, årets forward, ligans förstafemma och förstafemman för importspelare).

Harris tog även hem skytteligatiteln med över 24 poäng per match med en skottprocent på nära 70. Han plockade även ner över tolv returer har styrkan nära korgarna, men kan även skjuta från distans. Amerikanen snittade också 2.7 assists per match och beskrivs som en mångsidig spelare med en bred repertoar.

Jämtlandstränaren Adnan Chuk stötte på Steve Harris i Schweiz och var ganska snabb på avtryckaren när Harris namn dök upp på scoutgruppens radar:
– Steve var besvärlig att möta och jag tror han gjorde 25 poäng när vi möttes i Schweiz. Att han hamnade i Luxemburg efter Schweiz gör att SBL och Sverige kommer i spel i år och vår känsla och förhoppning – liksom med C.J. (Wilson) är att vi träffar en spelare som är på väg in i sin karriärtopp. Vi har fått bra referenser och får en bra känsla när vi pratar med Steve och det är aldrig fel att få in en spelare som precis vunnit och kan producera. Han kanske inte ersätter Cyril (Langevine) rakt av i spelet “över” korgarna, men kompenserar det på andra sätt och vår försvarsstrategi blir möjligen lite annorlunda men vi tvekade inte länge när Steve var “på”.

Med Steve Harris i hamn har Jämtland tio spelare under kontrakt och nu är arbetet i full gång med rekryteringen av en “kombo-guard” som sannolikt blir en importspelare. Steve Harris liksom övriga Jämtlandstruppen startar upp den organiserade försäsongen fredag den 14 augusti och till dess går den nyligen investerade skottmaskinen varm i Fyrvallahallen där Östersund och Jämtland Baskets ligaspelare som tillbringar sommaren i Östersund förbereder sig.

SILLY SEASON 2021/22: Så är läget i ditt lag!

Text: Jämtland Basket

Dela inlägget