Fotograf: Jonathan Näckstrand / Bildbyrån

Radosavljevic förlänger med Södertälje

Södertälje BBK fortsätter att bygga truppen inför kommande säsong. Nu är det klart att den 204 centimeter långe forwarden Lazar Radosavljevic har skrivit på för två nya säsonger.

Lazar Radosavljevic som från början är från Serbien har spelat i en rad olika klubbar ute i Europa. Redan säsongen 2016/17 spelade han för Södertälje. Efter en säsong med AIK i Superettan följt av en säsong med Djurgården i SBL återvände han förra säsongen till Södertälje. Under den gångna säsongen spelade han 44 av 45 matcher och snittade 10.7 poäng, 4.7 returer och 2.7 assist på drygt 30 minuter per match.
– Skönt att Lazar fortsätter. Han är en fantastisk lagspelare som man vet alltid kommer kämpa för laget. Han är hungrig och vill vinna matcher för SBBK. Man kan använda honom på flera positioner och han kan vara ett hot på många sätt offensivt. Han är en viktig byggsten i pusslet inför kommande säsong. Han var väldigt viktig för oss under förra säsongen och han kommer ha en stor roll även kommande säsong, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs.

Enligt Ludwig Degernäs förhandlar de just nu med flera spelare, som förhoppningsvis kan bli klara inom kort.
– De som känner mig vet att jag gillar kontinuitet och jobba med bra människor över tid. Vi förhandlar just nu med flera av de spelarna som var med förra säsongen, men vi kollar också på vilka vi kan addera, målet är ha ett bredare lag kommande säsong, säger Degernäs.

SILLY SEASON 2021/22: Så är läget i ditt lag!

Text: Rikard Aspegren (Södertälje BBK)

Dela inlägget