Fotograf: Bildbyrån (montage)

Profilen blir Luleå trogen

En av SBL:s största profiler blir Luleå trogen. Adam Rönnqvist, 30, har förlängt kontraktet med BC Luleå.
– Mitt hjärta hör hemma i Luleå, säger Rönnqvist.

Under onsdagen skrev Adam Rönnqvist på ett nytt kontrakt med BC Luleå. Den 30-årige BK Höken-produkten kommer att spela i Luleålaget även under säsongen 2021/2022. Det blir hans totalt nionde säsong i BC Luleå och elfte i SBL.
– Jag vill stanna kvar för att jag har varit borta i två år tidigare och känner att Luleå är platsen där jag vill spela. Till hösten när publiken kommer tillbaka och det blir en vanlig säsong kommer det att vara fantastiskt att spela i Luleå Energi Arena igen, säger Adam Rönnqvist.

Den gångna säsongen var Rönnqvists individuellt bästa under karriären. Han snittade 15.7 poäng och 4.1 assists per match och sköt imponerande 61 procent på tvåpoängare och 42.2 på trepoängare. Det kommande året vill han ta ännu mer ansvar.
– Jag vill ta ytterligare ett kliv framåt i mitt basketspelande. Jag vill ha en stor roll i laget, producera framåt och kanske ta lite mer ansvar i försvarsspelet också, säger Rönnqvist.

Adam Rönnqvist understryker sin kärlek till klubben och staden.
– Mitt hjärta hör hemma i Luleå och just nu längtar jag bara efter att få spela inför Luleåpubliken igen. Det är en obeskrivlig känsla.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson pratar varmt om Adam Rönnqvists spetsegenskaper som basketspelare:
– Det känns jätteroligt att Adam Rönnqvist fortsätter i vår förening. Adam är en spetsspelare. Vi vet att om man har honom i laget så pratar varenda motståndarcoach om honom inför matcherna. Han är en kille som vi vill ska fortsätta spela länge i vår förening, säger Mosesson och fortsätter:
– Han har spetskompetenser som är sällsynta hos svenska spelare och är alltid ett orosmoment för motståndarna. Det är en spelare som håller landslagsnivå och dessutom är en fantastisk kille.

SILLY SEASON 2021/22: Så är läget i ditt lag!

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget