Fotograf: Bildbyrån (montage)

Nyttige forwarden fortsätter i Jämtland

Jämtland Basket presenterar idag sin femte spelare inför SBL-säsongen 2021/22 och det är Östersundskillen och mångsidige forwarden Daniel Johansson som blir Jämtland trogen.

23-årige Johansson var som vanligt nyttig för Jämtland under förra säsongen och var en anledning till att lagets försvarsspel var ett av ligans bästa. Den mångsidige forwarden som täcker upp flera positioner snittade 5,5 poäng och tre returer på drygt 20 minuters speltid under 41 matcher.

Hans följsamhet i försvarsspelet och spelintelligens är en tillgång och uppskattade egenskaper hos både medspelare och coachstab.
– Som jag har sagt tidigare så har Daniel kvalitéer som är svåra att träna fram och det tillsammans med hans storlek gör att vi ser hög utvecklingspotential för honom. Vi räknar med att han axla en större roll offensivt nästa säsong och att han ta kliv framåt under sommarmånaderna vad gäller i första hand fys och skytte. Daniel är exemplarisk vad gäller att acceptera och genomföra en specifik roll i laget – nu vill vi även gärna att han steg för steg tar fler egna initiativ, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk.

Daniel kom tillbaka till moderklubben i fjol efter ett utvecklande år i Nässjö säsongen 2019/20 och tillhör Östersund och Jämtland Baskets ”gyllene” årgångar med bland annat Scania-Cup guldet 2017. Han har även 31 U-landskamper i bagaget. Han passerade under säsongen 100-matcher i Jämtlands tröjan och till hösten blir det hans femte seniorsäsong i Jämtland Basket.
– Det är förstås speciellt att få springa in i Sporthallen för sin moderklubb och inför sina fans. Publiken saknade man verkligen i fjol och det ser man förstås fram emot inför hösten. Målet är förstås att vi kan vara ännu bättre nästa säsong och att vi börjar på en högre nivå redan från start, säger Daniel Johansson.

Med den svenska stommen mer eller mindre intakt från fjolåret då förutom Johansson även RT Guinn, Pierre Hampton, Anes Zekovic och Adam Johansson är klara – är det förstås en fördel för lagbygget.
– Ja, den kontinuiteten i laget borgar för att vi kan komma in i ett gemensamt tänk mycket snabbare jämfört var vi var för ett år sedan, säger Chuk.

SILLY SEASON 2021/22: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Jämtland Basket

Dela inlägget