Fotograf: BC Luleå (montage)

Juniorlandslagsman förlänger med BC Luleå

Han blev nyss uttagen att representera Sverige med U20-landslaget. Nu är det även klart att Denzel George, 20, förlänger sitt kontrakt med BC Luleå.

2020/2021 blev Denzel Georges första säsong i SBL Herr med BC Luleå. George etablerade sig snabbt som en försvarsstark forward med stor utvecklingspotential.

Klubbledningen i BC Luleå gillade vad man såg av 20-åringen och har nu förlängt hans kontrakt över säsongen 2021/2022.
– Det känns kul att fortsätta med laget, klubben och grabbarna som har skrivit på hittills. Jag har lärt känna klubben, spelarna och staden Luleå. Det finns bra möjligheter att utvecklas här. Nu längtar jag bara efter att få spela inför publik, säger Denzel George.

Denzel George snittade 3.5 poäng och nästan 10 minuter per match under sin debutsäsong. Ett första år i Sveriges högstaserie som han är nöjd med.
– Jag är nöjd med mitt första år i ligan och min egen prestation. Tråkigt att vi åkte ut i kvartsfinal så klart men vi är redo att göra bättre ifrån oss till hösten, säger George.

Vad förväntar du dig andra säsongen i BC Luleå?
– Jag förväntar mig mer speltid – det förväntar man sig alltid kanske. Jag ska förbättra mitt skytte och vara lite mer bekväm på planen. Jag ska fortsätta att bygga på det som jag gjorde förra året.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson tycker att Denzel George är ”exakt rätt typ av unga spelare som vi vill fostra in i gruppen”.
– Denzel gör en bra första säsong efter sina år på basketgymnasiet. Han är en otroligt bra försvarsspelare och har några grejer han måste finslipa på i anfallet. Men det är en bra kille med rätt profil som gillar att träna hårt. Han är exakt rätt typ av unga spelare som vi vill fostra in i gruppen och jag tror att han kommer få en mer framträdande roll den här säsongen.

Denzel George har blivit uttagen att spela med Sveriges U20-landslag under sommaren. Landslaget kommer att spela en turnering i estniska Tallinn i slutet av juli månad.

SILLY SEASON 2021/22: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget