Fotograf: Kenta Jönsson / Bildbyrån

Nässjö skriver långtidskontrakt med tränarduo

Efter den stora framgången i slutspelet med en semifinalplats som belöning, så höjer Nässjö Basket nu ribban ytterligare och skriver långtidskontrakt med tränarduon Joakim Källman och Adam Engström.

Tidigare i veckan stod det klart att Nässjö Basket förlänger kontraktet med huvudtränare Joakim Källman och hans assisterande Adam Engström. Bägge två har skrivit på ett varsitt avtal som gäller över fyra säsonger, med möjlighet att omförhandla efter två år. Dessutom har lagets fysio, Eduardo Galarreta, också skrivit på ett nytt kontrakt.
– Det här är verkligen en lösning med ett långsiktigt tänk. Det är de viktigaste pjäserna, coacherna. Så vi får kontinuitet och långsiktighet och kan planera därefter. Vi har som mål att utveckla Nässjö Basket ytterligare, både ekonomiskt och de spelare vi har och ska signa framöver. Ett led i det är att ha med Jocce och Adam, säger Nässjös ordförande Rade Mladenovic till Smålands-Tidningen.

SMT: Vad är klubbens mål under de här säsongerna?
– Dels har vi som mål att försöka komma topp 4. Det uppnådde vi ju redan nu, men det är ett mål vi har kvar. Det är inte att sluta fyra i serien, utan att gå till semifinal som är det tydliga målet. Vi vill även utveckla unga svenska spelare, både från Nässjö och spelare från annat håll som kanske vill komma hit. Vi vill att Nässjö är en klubb dit man kommer för att utvecklas. David Höök är ju ett praktexempel på detta, säger Mladenovic.

Så här säger Joakim Källman om framtiden och det nya kontraktet:
– Vi vill ännu högre. Vi vill bygga en plan för hur vi kan vara topp fyra i Sverige långsiktigt. Vi jobbar mot det men vi är inte i mål utan har några veckor kvar med det arbetet. Mycket handlar om vad vi har för budget och för lag. Men vi vill sträva åt det hållet. Vi märker av att människor på stan och våra supportrar är otroligt positiva till det vi har gjort. Vi har redan slagit nytt rekord i antal sålda årskort, trots att det är mer än tre månader kvar innan säsongen startar. Det visar vilket intresse som finns. Att flera av våra matcher visades i SVT var ett skyltfönster, det har gjort att många har fått upp ögonen.

Dela inlägget