Fotograf: Johan Axelsson / Bildbyrån

Zekovic förlänger med Jämtland

Jämtland Basket får behålla sin mångsidige guard Anes Zekovic även nästa säsong. Zekovic gjorde ett riktigt starkt SM-slutspel och blir Östersundslagets tredje pusselbit i lagbygget.

Anes Zekovics debutsäsong i Jämtlandströjan gav mersmak och den 26-årige Uppsalabon var en av Jämtlands bästa spelare i slutspelet. Med 26 minuters speltid per match har han varit en av tränare Adnan Chuks nyckelspelare och snittade nära nio poäng, 2,7 assists och endast 0,7 turnovers. Zekovic fick också ett stort ansvar i försvaret och hade ofta uppdraget att ta hand om motståndarnas bästa offensiva spelare.

Även landslagsledningen visade under EM-kvalet intresse för den mångfasetterade guarden som var med i 14-mannatruppen under höstens landslagsfönster. Anes blev även utsedd till årets BKV-spelare av Jämtlands fanklubb innan säsongen vilket han med sitt ledarskap och inställning både på och utanför planen hanterade med bravur.

Besvikelsen efter den sju matcher långa semifinalserien mot Södertälje där Jämtland var minuter ifrån att knipa klubbens första finalplats har nu börjat lägga sig, och nu är det fullt fokus på sommarträningen som gäller för Anes Zekovic.
– Det tog någon vecka efter sista matchen innan man kunde smälta att vi inte lyckades ta oss till final och slåss om SM-guldet. Vi får sikta på att göra det nästa säsong i stället och då med våra fans på läktarna. Det var ett ganska enkelt beslut att vara kvar i Östersund och Jämtland och vi ska försöka komma in till försäsongen i augusti så väl förberedda som möjligt, säger Zekovic.

Med Zekovic klar för spel har Jämtland tre spelare från fjolårets stomme under kontrakt i och med att RT Guinn och Pierre Hampton hade flerårsavtal. En bra början kan man tycka.
– Absolut, med Anes får vi en spelare som kan spela på två eller till och med tre positioner och ger oss möjlighet att variera uppställningar. Han blir som ”tvåvägsspelare” viktig i nästa års lagbygge och har definitivt en ledarroll i laget, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk.

Jämtlands trupp i nuläget; Anes Zekovic, R.T Guinn och Pierre Hampton.

Text: Jämtland Basket

Dela inlägget