Fotograf: BC Luleå

Luleåforward blir första pusselbiten i BC Luleå

BC Luleås första pusselbit är på plats. Luleåforwarden Alexander Yemane, 21, är klar för sin andra säsong i klubben.
– Det här är min hemstad och det är här jag vill vara, säger Yemane.

Lagbygget i BC Luleå för säsongen 2021/2022 har officiellt inletts. Under torsdagen blev det klart att Luleåfostrade Alexander Yemane, 21, förlänger kontraktet ytterligare en säsong med BC Luleå. Det blir alltså hans hittills andra säsong i klubben.
– Jag ser verkligen fram emot en till säsong i BC Luleå. Det här är min hemstad och det är här jag vill vara. Som förra säsongen vill jag fortsätta att ta kliv och förhoppningsvis bygga vidare från hur jag avslutade ifjol, säger Alexander Yemane.

Yemanes speltid ökade under fjolårssäsongens gång och han spelade sin bästa basket under de sista månaderna. Han snittade 2.5 poäng per match och sköt 42 procent från trepoängslinjen på i snitt 7.1 minuter.
– Det var väldigt kul. Vi hade en fantastisk lagkemi och det var roligt att komma till varje träning och match. Personligen hoppas jag att jag kan få en större roll och dessutom få konsekvent med speltid till hösten, säger Yemane.

Inför 2021/2022 längtar Alexander Yemane, precis som många andra, på att få se publiken i Luleå Energi Arena igen.
– Publiken – det är det man längtar till. Att få spela inför Sveriges bästa basketfans. Det kan inte bli bättre än så, säger han.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson ser Alexander Yemane som en spelare som förhoppningsvis ska spela med BC Luleå under många år framöver.
– Vår rekryteringsprocess ser ut som den brukar. Efter säsongen utvärderar vi det som hänt och om det finns några köpsignaler och känner vilka spelare vi vill fortsätta med. Alexander är en Luleåkille som vi vill ha i vårt lag och jag tycker att han spottade upp sig rejält under säsongen.

Mosesson fortsätter:
– Förhoppningsvis kommer Alexander att vara en BC Luleå-spelare under en lång tid framöver också. Förr i tiden var alltid Dennis Aulander först ut att skriva kontrakt även fast han inte är från Luleå. Den här gången blev det Alexander Yemane och det känns förstås jätteroligt.

Hur tänker du framåt kring rekryteringar?
– Nu ska vi försöka börja köra intensivare med spelartruppen. Under juni månad ska det förhoppningsvis hända en hel del, säger Mosesson.

SILLY SEASON 2021/22: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget