Fotograf: Bildbyrån (montage)

Här är säsongens lag i SBL: 2020-2021

Varje vecka under säsongen som gått har vi utsett veckans lag i SBL. Här är de spelare som fanns representerade flest gånger!

Det vi bedömt är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget har alltid bestått av två guards, två forwards och en center.

GUARD 1: Felix Terins, Norrköping Dolphins (4)
“Blott 23 år gamle Felix Terins har haft en grym säsong och fick tillsammans med sitt Norrköping också kröna det genom att ta hem SM-guldet i lördags. Terins snittade under säsongen 11.4 poäng och satte vid två tillfällen 29 poäng, vilket var hans högsta notering.”

GUARD 2: Aleksa Solevic, Jämtland Basket (4)
“Aleksa Solevic, 27, inledde säsongen i Fryshuset där han var lagets mest lysande stjärna och snittade hela 15.6 poäng per match. Hade inte samma roll i Jämtland, men var ändå en faktor till att Jämtland kunde ta sig så långt som till en sjunde och avgörande semifinal. Sköt som mest i 24 poäng i en match – hela tre gånger dessutom.”

GUARD 3: Barra Njie, Fryshuset Basket (4)
GUARD 4: Keenan Gumbs, Nässjö Basket (4)
GUARD 5: Nathan Dawit, Umeå BSKT (4)

 

FORWARD 1: Viktor Gaddefors, Södertälje BBK (9)
“Det råder ingen tvekan om att 28-årige Viktor Gaddefors spelade en nyckelroll i Södertälje som både vann grundserien och gick till final i slutspelet. Viktor blev också utsedd till både Årets Forward och Årets MVP i SBL efter sina insatser, där han bland annat vann poängligan med ett snitt på hela 20.3 poäng per match. Han kom också trea i returligan med 9.8 returer i snitt.”

FORWARD 2: Adam Ramstedt, Norrköping Dolphins (8)
“Vilken säsong och utveckling han haft Adam Ramstedt, 25. I lördags kom också belöningen med ett SM-guld och dessutom utsedd till finalseriens mest värdefulla spelare (MVP). 25-åringen kom tvåa i returligan, snittade fina 10.5 returer per match. Toppnoteringen vad gäller poäng kom mot Umeå i höstas när Ramstedt sköt i hela 34 poäng.”

FORWARD 3: Terry Larrier, Norrköping Dolphins (7)
FORWARD 4: Anton Gaddefors, Södertälje BBK (5)
FORWARD 5: Tavrion Dawson, Jämtland Basket (4)

 

CENTER: Cyril Langevine, Jämtland Basket (10)
“Vilken säsong han hade 22-årige (!) Cyril Langevine, som häromveckan också blev utsedd till Årets Center i SBL. Snittade fina 14.3 poäng per match över säsongen, men var ännu mer dominant vad gäller returer där han vann i överlägsen stil – 11.9 returer i snitt per match. Langevine var också den spelare som var mest representerad i veckans lag med sina tio utnämningar.”

CENTER 2: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (5)
CENTER 3: DeAndre Davis, Borås Basket (5)

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget