Fotograf: Martin Jonsson Tibblin

Norrköping har kopplat guldgrepp

Norrköping Dolphins stormar fram i finalserien och har satt sig i ett mycket fint läge inför fortsättningen. Under måndagskvällen kom andra raka segern mot Södertälje BBK, 75-65.

Norrköping är “bara” två segrar ifrån ett nytt SM-guld. Precis som i lördags, och under samtliga möten i grundserien, så var det bortalaget – Norrköping som stod som vinnare. Och precis som i helgen var det gästernas försvarsspel som till slut fällde avgörandet.

Efter att den första halvleken klart tillhört Norrköping, ledning med 39-28 så var det ett helt annat Södertälje som kom ut efter halvtidsvilan och det tog inte mer än knappt fyra minuter innan Södertälje hade vänt på matchen och tagit ledningen, 40-39. Lagen följdes sedan åt under hela tredje och början på fjärde perioden.

Då satte Norrköping in segerrycket och stängde igen butiken bakåt. I slutet kunde Norrköping bekvämt hålla undan och till slut vinna med 75-65. Poängbäst i matchen blev hemmalagets Viktor Gaddefors som sköt i 25 poäng. Terry Larrier satte 17 för Norrköping.

Nu väntar två matcher i Stadium Arena. Först på torsdagkväll (27 maj) och sedan match fyra på lördag eftermiddag.

MATCHFAKTA: FINAL 2:7
Södertälje–Norrköping 65–75

(21–19, 7–20, 27–14, 10–22)
Poäng, Södertälje: Viktor Gaddefors 25, Anton Gaddefors 16, Lazar Radosavljevic 12, Martin Pahlmblad 8, Dino Pita 4.
Norrköping: Terry Larrier 17, Philip Carr 13, Kamau Stokes 12, Hampus Åhlin 11, Tim Schüberg 10, Adam Ramstedt 7, Felix Terins 5.
Publik: 8.

(Norrköping leder med 2-0 i matcher)

Dela inlägget