Fotograf: Jonathan Näckstrand

Norrköping starkast i rond ett – vann i Södertälje

Norrköping Dolphins har tagit kommandot i SM-finalserien mot Södertälje BBK. Östgötalaget vann lördagens första finalmatch i Täljehallen med 85-69.

Under sena lördagseftermiddagen spelades den första finalen, i bäst av sju, mellan seriesegrarna Södertälje och tvåan Norrköping. En final som tippats av många, där det spås bli mycket tajt och ovisst, men det är fördel Norrköping efter att den första matchen spelats.

Det var inget snack om att Norrköping vann välförtjänt och var det bättre laget. Gästerna tog omgående kommandot i matchen, gick till periodvila med klar ledning, 25-12, och såg ut att ha ett klart grepp om segern. Södertälje spelade dock upp sig rejält i den andra perioden och anförda av lagets stjärnspelare Viktor Gaddefors (22 poäng totalt), så var Norrköpings försprång mer eller mindre uppätet i halvtid, 35-34 till Norrköping.

Men det här var inte Södertäljes match. Norrköping hade siktet rätt inställt och mer eller mindre sköt hem segern i den andra halvleken, speciellt i den tredje perioden där man också grundlade segern. Södertälje fick visserligen lite blodad tand när man fick ner underläget till nio poäng (67-58) i inledningen på den sista perioden, men när Norrköping sedan satte åtta raka poäng var matchen över och Norrköping kunde bekvämt hålla undan och vinna med 85-69.

På måndag 24 maj spelas match två, även den i Södertälje – uppkast klockan 19.34.

MATCHFAKTA: FINAL 1:7
Södertälje–Norrköping 69–85

(12–25, 22–10, 17–30, 18–20)
Poäng, Södertälje: Viktor Gaddefors 22, Martin Pahlmblad 15, Lazar Radosavljevic 10, Trevin Parks 7, Samuel Berkelund 6, Anton Gaddefors 5, Adam Karahmetovic 4.
Norrköping: Terry Larrier 22, Felix Terins 15, Tyler Flack 10, Adam Ramstedt 9, Kamau Stokes 9, Phillip Carr 9, Tim Schüberg 5, David Jolinder 3, Vincent Taylor 3.
Publik: 8.

(Norrköping leder med 1-0 i matcher)

Dela inlägget