Fotograf: Jesper Zerman / Bildbyrån

Balibrea klar för en fortsättning i Umeå

Under torsdagsförmiddagen meddelade Umeå BSKT att klubben kommit överens med tränaren Boris Balibrea om en fortsättning.

– Det känns verkligen bra och spännande för framtiden. Boris är en topptränare som inte bara jobbar med ligalaget utan också med de yngre killarna och det är perfekt då vi kommande säsong även ska ha ett division 1-lag, säger Umeås ordförande Michael Jalmby till VK:s basketblogg.

Boris Balibrea kom till Umeå, från Wetterbygden Stars, inför säsongen 2020/21 och tog Västerbottens-laget till kvartsfinal där nyligen finalklara Södertälje BBK blev en för tuff uppgift. Efter några veckors betänketid står det nu alltså klart att spanjoren fortsätter i Umeå.
– Det viktigaste just nu är att kunna bygga vidare på laget vi började med i fjol, vi vill behålla nyckelspelare, sköta rekryteringsarbetet och fortsätta satsa på ett ungt lag. Jag tror det finns goda möjligheter, i spelarsamtalen är det ingen som sagt att de inte vill komma tillbaka, säger Balibrea till VK:s basketblogg.

Dela inlägget