Fotograf: Montage

Semifinal 6:7: Nässjö vs Norrköping

Får vi en sjunde och avgörande semifinal, eller tar sig Norrköping Dolphins till final? Pressen ligger på Nässjö Basket som måste vinna i kväll. Se matchen på SVT Play – uppkast klockan 19.34!

🏀 NÄSSJÖ BASKET 🆚 NORRKÖPING DOLPHINS
🏆 Semifinal 6:7
📆 Tisdag 18 maj, kl 19.34
🏠 Nässjö Sporthall, Nässjö
📺 SVT Play (sändningen startar kl 19.30)
💻 Livestatistik

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

Norrköping har i kväll möjligheten att spela sig till SM-final vid vinst mot semifinalkonkurrenten Nässjö. Båda lagen har försvarat sin hemmaplan, men nu vill Norrköping bryta den trenden och därmed bli klara för final mot Södertälje BBK eller Jämtland Basket.

I semifinal fem i Stadium Arena under söndagseftermiddagen visade Norrköping upp en större vilja och energi under matchens första 28 minuter än man visat under de två tidigare mötena i Nässjö Sporthall. De sista 12 minuterna av söndagsmatchen blev ännu bättre och man kom något närmare den kapacitet man är kapabla till, och kunde vinna de minuterna med 17 poäng, något som man måste ta med sig ned till Nässjö under tisdagskvällen. Coach Mikko Riipinen och hans spelare fick lite arbetsro, men vet vad som krävs och kommer väl förberedda för att nå sitt delmål.

Mikko Riipinen. Hur skönt var det att få se söndagens prestation så här inför dagens match?
– Det är självklart skönt att vi jobbar på och sliter så hårt i en viktig match. Vi fokuserar på dom saker vi kommit överens om och alla bidrar vilket är väldigt viktigt och skönt att se. Vi är nöjda med hur vi kunde prestera en bit bättre än senast.

Vad tar ni framförallt med er från söndagen ner till Nässjö?
– Vi tar i första hand med oss hur vi jobbar på, fokuserar på rätt saker, vi tog inget för givet. Vi måste ta med oss den inställningen till nästa match, och kanske lite till. Viljan kommer vara viktig för oss.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

Så här säger Nässjös tränare Joakim Källman till klubbens hemsida inför kvällens match:
– Efter en smärtsam förlust i Stadium Arena i söndags, så har vi laddat om batterierna och är redo att försvara vår hemmaplan och ge oss själva chansen att ta detta till match sju där allt kan hända. Efter att ha studerat video och utvärderat vår insats senast, så tycker jag att vi på det stora hela har ganska okej koll på matchbilden i match fem.

– Vi springer i rätt lägen och även om vi är lite ostrukturerade mot Norrköpings zonförsvar i vissa stunder i första halvlek, så får vi ganska öppna skott och också bra möjligheter att gå på offensiv returtagning. Men sen händer något som vänder matchen, vi börjar ta lite hastiga avslut i anfall där vi inte är synkade och Norrköping kan öppna upp golvet på andra sidan och få enkla lägen i snabba uppspel. Där måste vi göra ett bättre jobb att försätta på den inslagna vägen i vår offensiv i 40 minuter.

– Sen måste försvarspelet upp en nivå idag också. Det är alldeles för många gånger som Norrköpings guards får enkla penetrationer till korgen och vi står på hälarna. Men vi kommer komma ut aggressivt idag och återigen vill vi få till en fysik match där vi kan utnyttja att vi är det starkare laget.

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Båda lagen väntas ställa upp med samman manskap som senast, vilket betyder ordinarie lag så när som på Nässjös Jordan Peltier som är långtidsskadad.

LÄS MER HÄR: 🔗
Nässjös hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget