Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Norrköping finalklart – vann i Nässjö

Norrköping Dolphins är vidare till SM-final. Detta efter en mycket dramatisk sjätte semifinal där Norrköping på bortaplan slog Nässjö Basket med 89-86.

Efter elva (!) raka hemmasegrar i semifinalerna så är förbannelsen bruten i och med Norrköpings seger i Nässjö Sporthall under tisdagskvällen. Men det var inte långt bort från att sensationslaget från Småland skulle ta denna serie till en sjunde och helt avgörande match. Till slut var det ändå några stora spel från Phil Carr och Felix Terins som gav segern till gästande Norrköping.

Matchen inleddes annars i ett rafflande tempo där poängen haglade under den första halvleken, 55-54 till Nässjö i paus. I period tre tog hemmalaget greppet om matchen, och när utmärkte Sheriff Drammeh (25 poäng) satte en trea med åtta minuter kvar, betydde det 75-66 till Nässjö. Då vaknade Norrköping till rejält och satte åtta raka poäng.

När det stod och vägde i slutet var det till slut Norrköping som hade marginalerna på sin sida och säkrade en finalbiljett. I final väntar vinnaren mellan Södertälje BBK och Jämtland Basket, den semifinalen avgörs under onsdagen när den sjunde matchen spelas i Täljehallen. Första finalen spelas på lördag 22 maj.

MATCHFAKTA: SEMIFINAL 6:7
Nässjö–Norrköping 86–89

(28–33, 27–21, 15–10, 16–25)
Poäng, Nässjö: Sheriff Drammeh 25, Dartaye Ruffin 17, Craig Lecesne 13, David Höök 13, Keenan Gumbs 11, Zachary Charles 7.
Norrköping: Felix Terins 21, Terry Larrier 20, Kamau Stokes 14, Phillip Carr 12, Tim Schüberg 8, Adam Ramstedt 6, Hampus Åhlin 6, Tyler Flack 2.
Publik: 8.

(Norrköping vidare med 4-2 i matcher)

Dela inlägget