Fotograf: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Jämtland håller liv i säsongen

Jämtland Basket gjorde det man var tvingade till. Nämligen att vinna den sjätte semifinalen mot Södertälje BBK, 89-68. Nu väntar en helt avgörande match på onsdag.

Det är en märklig säsong på många sätt, men inte desto mindre spännande för det. Och efter att Jämtland (återigen) försvarat sin hemmaplan under måndagskvällen – för övrigt elfte raka hemmasegern i semifinalerna, så stundar nu en helt avgörande semifinal i Södertälje på onsdag. Vinnaren där är klart för final!

Precis som i förra veckans matcher i Östersunds Sporthall där Jämtland vann stort, så var det Jämtland som var det klart starkaste laget inledningsvis även under måndagen. Hemmalaget hade 22-15 efter den första perioden, en ledning som man sedan hade utökat när det var dags för halvtid – 46-34.

Södertälje försökte komma ikapp i andra halvlek, men närmare än nio poängs underläge kom aldrig man aldrig och Jämtland kunde ganska bekvämt hålla ifrån och till slut vinna med hela 89-68. På onsdag 19 maj spelas den sjunde och direkt avgörande matchen. Matchen ser du direkt på SVT24 – med start klockan 19.34.

MATCHFAKTA: SEMIFINAL 6:7
Jämtland–Södertälje 89–68

(22–15, 24–19, 24–25, 19–9)
Poäng, Jämtland: Pierre Hampton 19, Tavrion Dawson 16, Zachary Lewis 15, Cyril Langevine 15, Aleksa Solevic 9, RT Guinn 6, Anes Zekovic 5, Adam Johansson 2, Daniel Johansson 2.
Södertälje: Viktor Gaddefors 18, Samuel Berkelund 15, Anton Gaddefors 12, Lazar Radosavljevic 10, Dino Pita 7, Martin Pahlmblad 2, Trevin Parks 2, Adam Karahmetovic 2.
Publik: 8.

(Ställningen är 3-3 i matcher)

Dela inlägget