Fotograf: Montage

Semifinal 5:7: Norrköping vs Nässjö

Under söndagseftermiddagen spelas den femte semifinalen mellan Norrköping Dolphins-Nässjö Basket. Vem ska skaffa sig matchboll? Upplösningen ser du på SVT1 – uppkast klockan 15.34!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 NÄSSJÖ BASKET
🏆 Semifinal 5:7
📆 Söndag 16 maj, kl 15.34
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SVT1 (sändningen startar kl 15.30)
💻 Livestatistik

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

Norrköping och Nässjö spelar idag, söndag eftermiddag, den femte semifinalen i bäst av sju och båda lagen har hittills lyckats försvara sin hemmaplan. De två senaste matcherna har spelats på Nässjös villkor med stor aggressivitet och fysiskt spel men väldigt lite underhållningsvärde, något som man troligen är bäst i Sverige på.

Matchen idag blir mycket viktig för utvecklingen av den här semifinalserien, så det gäller att Norrköping kommer tillbaka till det spel som man visade upp i de två första matcherna hemma i Stadium Arena. Matchserien kan mycket väl komma att avgöras i den sjunde och sista matchen på torsdag då Norrköping återigen spelar hemma i sin Stadium Arena. Innan dess väntar den sjätte matchen i Nässjö Sporthall på tisdag.

Mikko Riipinen, tränare i Norrköping. Hur ska ni få upp energin och aggressiviteten för att bättre möta upp Nässjös spelstil?
– Inställningen blir otroligt viktig från vår sida. Vi måste spela tuffare, jobba hårdare och offra mer. Vi måste komma till situationer med mycket utrymme och fortsätta använda vår fart och kreativitet mot dom.

Vad kommer att bli extra viktigt i de tre avslutande matcherna?
– Det är alltid många saker som är viktiga och som man vill göra bra. Viljan kommer vara väldigt viktigt. Vi måste vara här och nu hela tiden.

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping kan ställa upp med bästa möjliga lag.

Nässjö ser också ut att komma till spel med samma lag som senast.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget